Moulin à Vent Mortperay organic conversion
Víno z ručně sklizených hroznů odrůdy Gamay vyrobené metodou „macération semi-carbonique“, která se od klasické karbonické macerace liší tím, že celé hrozny nekvasí v hermeticky uzavřené nádobě. Hrozny jsou z révy staré 40 až 80 let z vinice s ideální jihovýchodní polohou. Víno zraje 6 měsíců v dubových sudech a poté betonových nádržích. Má aroma zralých třešní a fialek. Skvěle se hodí ke grilovanému masu nebo sýrovému talíři. Má potenciál zrání 7 let. Podávejte při teplotě 15 °C.
Kategorie: | Červená vína z Francie |
---|---|
Země původu: | Francie |
Oblast: | Beaujolais |
Vinařství: | Domaine Richard Rottiers |
Ročník: | 2019 |
Balení: | 0,75 l |
Obsah alkoholu: | 13 % |